Alzheimerveckan i Sigtuna, v38

  • 2022-09-18

  • 0 - 23.59

  • Sigtuna kommun

Med anledning av Internationella Alzheimerdagen den 21 september arrangerar Sigtuna kommun en vecka på temat Alzheimer, Alzheimerveckan, veckan 38.

Var med och få ökad förståelse för hur det är att leva med demenssjukdom, samtidigt som vi samlar in pengar till forskning om alzheimer.

Alla evenemang är öppna för alla och gratis, om inte annat anges. Då det är begränsat antal platser till bioföreställningarna och föreläsningarna kan du försäkra dig om en plats genom att hämta ut biljetter från 12 september på Kontaktcenter i kommunhuset, Märsta och Drakegården, Sigtuna.
Max två biljetter per person. Det finns möjlighet till drop-in på bioföreställningarna.

Föreläsning:
Äldre personer, psykisk ohälsa och alzheimer/kognitiva svårigheter
Susanne Rolfner Suvanto, Omvårdnadsinstitutet, om äldre personer och psykisk ohälsa med fokus på alzheimer samt kognitiva svårigheter. Susanne har bland annat arbetat inom äldreomsorgen och psykiatrin samt under många år arbetat med nationella satsningar inom området äldre personer och psykisk ohälsa. 2017 överlämnade hon den statliga utredningen Läs mig! Nationell kvalitetsplan för vård och omsorg om äldre personer.

Att drabbas av Alzheimers mitt i livet och vad det innebär för familjen
Sophia Du Rietz, kanslichef på Alzheimerfonden, om anhörigperspektivet och hur hennes starka engagemang för Alzheimerområdet väcktes då hennes man Daniel diagnostiserades med Alzheimers sjukdom vid 55 års ålder. Med en bakgrund inom marknadsföring, dedicerar hon nu sitt yrkesliv till att öka kunskapen om Alzheimers sjukdom och öka insamlingen av ekonomiska bidrag till forskning om denna dödliga folksjukdom. 19 september kl. 14.00, Kulturlänken, Kulturtorget 9, Märsta

Gratis biovisning: ”The Father”
I kritikerrosade ”The Father” spelar Anthony Hopkins en man som drabbas av Alzheimers sjukdom.
21 september kl. 15.00 och 19.00, Gröna ladan, Gröna gränd 6 i Sigtuna.
21 september kl. 15.00 och 19.00, Biokällan, Stockholmsvägen 25 i Märsta.

Tipspromenad
Med insamling till Alzheimerfonden.
22 september kl. 14.00, Sätunaparken i Märsta. Samling vid utegymmet.
22 september kl. 14.00, Strandpromenaden i Sigtuna. Samling vid minigolfen.

Golftävling - tvåmanna scramble
Tävlingsavgift 100 kr + tävlingsgreenfee för ickemedlem (350 kr, junior 175 kr). Intäkterna går oavkortat till Alzheimerfonden.
18 september kl. 10.00, Sigtuna Golfklubb.

Mer information

Läs mer på sigtuna.se/evenemang.

Forskning och utveckling