Dialogforum om delaktighet och digitalisering

[Uppdaterad] Den 17 maj anordnas regionalt dialogforum #4 kring delaktighet i vårt digitaliserade samhälle, för socialtjänsten.

FoU Nordost, FoU Nordväst, Nestor FoU-center, Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, FOU nu, och KI-forskargruppen Cactus, i samarbete med Forum Carpe, länsstyrelsen i Stockholms län samt Storsthlm, anordnar nu ett fjärde regionalt dialogforum.

Tema: Hur vet vi vilket stöd som behövs och om stödet fungerar?

Vi vet att vissa medborgare lever i eller riskerar digitalt utanförskap. Vi vet att socialtjänsten möter en del av dem. Socialtjänsten ska ha god kunskap om levnadsvillkor för t ex äldre, personer med funktionsnedsättning. Det startas nya stöd och initiativ för att öka delaktighet i digitaliserat samhälle. Hur lär vi av det vi ser? Hur vet vi att ett initiativ är bra, att det fungerar? Hur undersöker vi behov och förutsättningar för delaktighet i digitaliserat samhälle?

Dessa frågor vill vi lyfta tillsammans. Vi kommer som tidigare varva korta input med dialoger i mindre grupper. Några som medverkar:

  • Digitala fixare som startat ett nätverk i länet och söker former för systematisera erfarenheter och lärdomar
  • Nystartat projekt i en kommun som med tjänstedesign vill förstå behoven innan start av nytt stöd
  • FoU:er och forskare med fokus på dessa frågor.

Varmt välkommen, både du som är med för första gången och du som deltog vid dialogforum förra året.

Uppdatering: Läs en kort intervju med en av arrangörerna, Sarah Wallcook – utredare på Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum – här.

Läs mer och anmäl dig via länken nedan.

Publicerad 2022-04-20