Regionalt dialogforum#4 tisdagen den 17 maj

Den 17 maj anordnades regionalt dialogforum #4 kring delaktighet i vårt digitaliserade samhälle, för socialtjänsten. Tack till er som deltog!

Många var intresserade av att delta! Ett 70-tal personer deltog, och ca 50 deltog i dialoggrupperna.

Stort tack till Ivan och Hampus från det nya nätverket för digitala fixare/lotsar/coacher! Tack för er medverkan och era bidrag till att hitta sätt att lära av de nya tjänster för stöd i ett digitaliserat samhälle.

Stort tack även till Storsthlm och Länsstyrelsen för er medverkan!

Nästa regionala dialogforum är 4 oktober, eftermiddag! Save the date!

Bakgrund

Dialogforumet anordnades av FoU Nordost, FoU Nordväst, Nestor FoU-center, Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, FOU nu, och KI-forskargruppen Cactus, i samarbete med Forum Carpe, länsstyrelsen i Stockholms län samt Storsthlm.

Temat för dagen var "Hur vet vi vilket stöd som behövs och om stödet fungerar?"

Vi vet att vissa medborgare lever i eller riskerar digitalt utanförskap. Vi vet att socialtjänsten möter en del av dem. Socialtjänsten ska ha god kunskap om levnadsvillkor för t ex äldre, personer med funktionsnedsättning. Det startas nya stöd och initiativ för att öka delaktighet i digitaliserat samhälle. Hur lär vi av det vi ser? Hur vet vi att ett initiativ är bra, att det fungerar? Hur undersöker vi behov och förutsättningar för delaktighet i digitaliserat samhälle?

Publicerad 2022-05-25