Seminarium gav möjlighet att fördjupa sig i SIP

Torsdagen den 6 september genomförde FOU nu ett seminarium där primärvården gavs möjlighet att fördjupa sig i SIP (samordnad individuell plan), vad det gäller bakgrund, innehåll och hur det går till att kalla till och genomföra en SIP. Deltagarna fick bland annat prova på att göra och använda SIP-mallen samt att diskutera och utbyta erfarenheter inom professionen. En av frågorna som erfarenhetsutbytet kom att handla om var hur öppenvården kan organisera sig för att möta och komma igång med det nya arbetssättet som införandet av LUSen och SIP medför.

Mötet resulterade i att deltagarna fick information och ökad kunskap om SIP och svar på flera konkreta frågor. Även idéer och förslag till hur vi gemensamt går vidare för komma igång med SIP lämnades och mötesgruppen var efter genomgången i sin helhet stärkt och mer positiv till att börja arbeta med SIP som verktyg.

För mer information, kontakta Håkan Uvhagen, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , eller Elisabeth Lauritzen, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .

Läs mer här