Seminarium om förebyggande verksamhet för äldre

På initiativ av Upplands-Bro kommun och Solna stad bildades 2016 ett nätverk mellan FOU nu:s ägarkommuner startat för att facilitera erfarenhetsutbyte kring öppen, förebyggande verksamhet för äldre. Nätverket anordnar nu ett seminarium på området, som är öppet för alla intresserade.

TräningFotograf: Yanan Li

FOU nu har haft en serie möten där chefer och nyckelpersoner från kommunerna utbytte erfarenheter kring innehåll och utmaningar i den förebyggande verksamheten, samt tagit del av aktuell forskning. Många frågor är gemensamma för samtliga kommuner men det finns stora skillnader i hur verksamheterna organiseras och hur arbetet utformas. Det gör att det finns mycket att lära av varandra.

Efter att ha summerat några grundläggande frågeställningar om inriktningen på den förebyggande verksamheten har nätverket tagit initiativ till ett seminarium för att sprida frågan till fler intresserade. Seminariet hålls den 19 juni 2017 är öppet för alla intresserade. Klicka här för anmälningsinformation.

För mer information kontakta Elisabeth Lauritzen på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .